Potrivit publicatiei, unul dintre cele mai puternice avioane este rusescul Su-34, care foloseste, printre altele, rachete aer-aer tip R-77, cu raza lunga de actiune. Expertii americani mentioneaza ca aparatul este dotat cu un sistem radar, care permite echipajului sa "simta" pericolul care se apropie din spate.

In clasamentul sau, The National Interest a inclus alt avion rusesc, Su-30 care dispune inclusiv de un puternic potential de atac "aer-sol". Autorii materialului arata ca, in cazul acestei masini, aproape toate elementele componente de fabricatie israeliana si franceza au fost inlocuite cu cele de productie autohtona, cu exceptia un tablou de semnalizare, adus din Franta.

Dar, avand in vedere sanctiunile internationale in vigoare impotriva Rusiei din cauza conflictului din Ucraina, este de asteptat ca si acest component sa fie inlocuit cu un analog rusesc.

LIsta intocmita de The National Interest cuprinde, de asemenea, avionul american din generatia cinci F-22 Raptor, care dispune de un sistem de atac extrem de performant si eficient. Aparatul este folosit inclusiv pentru strangere de informatii si control.

Din top nu lipseste avionul Boeing EA - 18 Growler, capabil sa scoata din uz sistemele de radar si comunicatiile adversarului. Ultimul pe lista este aparatul francez Dassault Rafale, dotat cu radar electronic Thales RBE2.