Consortiul SIF-urilor este interesat de functionarea Oltchim dupa privatizare si de aceea intentia sa este aceea de a investi intr-un proiect  de integrare a combinatelor Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Chimcomplex Borzeşti.

Proiectul de integrare ar avea ca puncte forte poziţia georgrafică avantajoasă, piete internationale de desfacere care pot absorbi 70% din producţia Oltchim şi Chimcomplex, instalaţii modernizate in marea lor majoritate si care sunt competitive din punct de vedere al costurilor.

De asemenea, un avantaj  il reprezinta si faptul ca Oltchim este singura capacitate de acest fel din Uniunea Europeana si ar aduce un plus de valoare pentru economia românească.

Anuntul lui Costel Ceocea a avut loc in cadrul unei intalniri la Ministerul Economiei la care au participat ministrul Varujan Vosganean, George Mucibabici, presedinte al Deloitte, Stefan Vuza, presedinte SCR Grup si Costel Ceocea, presedinte al SIF Moldova. 

Amintim ca in urma ca cateva zile, PCC SE, acţionarul minoritar al Oltchim, şi fondul israelian de investiţii "Fortissimo Capital" au anuntat ca vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului vâlcean Oltchim, oferta de privatizare urmand sa fie depusa săptămâna viitoare. 

Si compania rusă Oil Gas Trade LLC vrea să preia combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea la pachet cu rafinăria Arpechim şi să investească ulterior o sumă de 300 de milioane de euro în formula integrată a combinatului, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Sindicatul Oltchim crede insa ca singura firmă serioasă care ar fi interesată să investească în Combinatul Oltchim este compania SOCAR din Azerbaidjan.