"Anul trecut, pamantenii au avut mare noroc, pentru ca ne-am ciocnit cu asteroidul Hallowenn, descoperit cu numai 20 de zile inainte de apropierea de Terra, la 31 octombrie. Daca s-ar fi produs o coliziune, energia impactului ar fi corespuns exploziei a 50.000 de megatone de TNT. Ar fi fost o catastrofa globala", a continuat cercetarul rus.

Din pacate, a adaugat el, "asemenea catastrofe se pot intampla in orice clipa". Potrivit afirmatiilor sale, in ultimii 20 de ani, in atmosfera Pamantului "au intrat 556 de bolizi spatiali cu dimensiuni de la mai putin de un metru, la zeci de metri. Din fericire, este vorba de obiecte relativi mici, care nu reprezinta un pericol deosebit", a mentionat Zaitsev.

In opinia lui, caderea pe Pamant a unor obiecte spatiale constituie un fenomen natural absolut si ar fi impardonabil daca nu s-ar adopta masuri corespunzatoare pentru a preveni astfel de dezastre". Mai ales ca este poate singurul pericol natural care poate fi depistat la timp", a spus cercetatorul rus.