Grâul stimulează sistemul imunitar

Bobul de grâu abundă în elemente nutritive precum vitamine, minerale și proteine, de aceea cura cu grâu încolțit previne artrita, scade pofta de dulciuri și de alcool, îți fortifică rădăcina firului de păr și crește capacitatea vizuală. Atunci când o ții cel puțin trei luni, ea fortifică sistemul natural de protecție a organismului împotriva bolilor, previne anemiile, dar are și capacitatea de a ajuta organismul să se refacă mai repede după o intervenție chirurgicală.

Cum se prepară:


Într-un vas se pun 200 g de grâu și se spală sub mai multe jeturi de apă. Apoi se dă vasul deoparte, iar din 8 în 8 ore se schimbă apa, având grijă să nu fie atins grâul. După trei zile, va apărea rădăcina și un colț mic verde. Când acesta ajunge la doi mm, se bun boabele într-o sită, ce se va ține iarăși sub jet. Se iau 4 lingurițe de grâu amestecate cu miere de albine dimineața, pe stomacul gol.

Ai grijă!

Grâul încolțit este contraindicat femeilor care se confruntă cu menstruație abundentă.

Meiul reglează tensiunea arterială

Meiul este unul dintre cele mai bogate alimente în magneziu și în vitamina B3, combinație care ajută la reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului „rău“, scăzând astfel riscul de producere a infarctului. El este benefic în cazul depresiilor și a durerilor cronice, întrucât conține o substanță asemănătoare melatoninei, responsabilă de tonusul fizic și psihic al organismului. În plus, meiul este antibacterian, eliminând mirosul neplăcut al respirației.

Cum se prepară:

Se spală de mai multe ori semințele și se lasă peste noapte în apă, la înmuiat. La o parte de mei se pun trei părți de lichide, apă sau supă, și se fierbe până când capătă consistența unui pilaf sau a unei paste cremoase. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă în timpul fierberii.

Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro

Citeste si Alimente care ard grăsimea de pe abdomen