În momentul loviturii de stat, în clădirea respectivă se afla Muzeul de Istorie Militară, pe care Chavez intenţiona să-l transforme într-un Muzeu al revoluţiei, dar nu a mai apucat.

Ceremonia de adio va fi prelungită cu cel puţin şapte zile, a anunţat vicepreşedintele Nicolas Maduro, explicând că numărul celor care doresc să-şi ia rămas bun de la preşedintele Chavez se ridică la milioane de oameni. Ceremonia oficială de rămas bun este programată să înceapă la ora locală 11:00 (17h30, ora României), a declarat Maduro, indicând că la funeraliile preşedintelui venezuelean au sosit circa 55 delegaţii din lumea întreagă, printre care peste 30 de şefi de stat şi de guvern.

Maduro a mai anunţat că trupul lui Hugo Chavez, decedat marţi de cancer, va fi îmbălsămat şi instalat în Muzeul revoluţiei pentru ca poporul să-l poată vedea întotdeauna, a anunţat vicepreşedintele Nicolas Maduro.

'A fost luată decizia de a îmbălsăma trupul preşedintelui /Chavez/ pentru ca el să rămână pentru eternitate, iar oamenii să-l poată vedea la Muzeul revoluţiei sub o cupolă de sticlă', a afirmat Maduro, adăugând că Chavez va fi îmbălsămat la fel ca liderul rus Vladimir /Vladimirovici/ Ulianov-Lenin, preşedintele vietnamez Ho Chi Minh şi liderul Partidului Comunist Chinez Mao Zedong, scrie Agerpres in pagina electronica.