Fondul rezultat va purta denumirea de Certinvest Dinamic şi va deservi aproximativ 2.000 de investitori. Acesta va fi administrat în conformitate cu politica actuală de investiţii a fondului deschis de investiţii Certinvest Dinamic.

Certinvest va stabili rata de conversie a unităţilor de fond în funcţie de valorile unitare ale celor două fonduri. Astfel, începând cu data de 20 iunie 2014 (data fuziunii) toţi investitorii fondului Maximus vor deveni investitori în fondul Certinvest Dinamic, numărul de unităţi deţinute fiind alocat în baza ratei de conversie calculată şi certificată de depozitării celor două fonduri (BCR, respectiv BRD).

Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia de a crea un singur fond a fost luată datorită portofoliului investiţional asemănător, pentru eficientizarea resurselor de administrare pe de-o parte şi pentru a beneficia de avantajul oferit de volumul crescut, pe de altă parte.

"Fuzionarea celor două fonduri Certinvest este un pas logic în demersul nostru de optimizare a portofoliului de produse. Noul fond ne va permite accesarea unor oportunităţi investiţionale suplimentare şi ţintirea unor randamente superioare pentru investiţiile clienţilor noştri", a declarat directorul general al Certinvest, Horia Gusta.

Fondul Maximus a intrat în administrarea Certinvest la începutul anului 2014, în urma preluării acestuia de la KD Investments România, în timp ce fondul Certinvest Dinamic a fost înfiinţat de Certinvest în anul 2001, situându-se, de-a lungul timpului, în topul performanţelor de pe piaţa fondurilor de investiţii.

La data preluării, respectiv martie 2014, activul fondului Maximus era de 26 milioane de lei. În prezent, la aproape trei luni de administrare Certinvest, activul fondului este de 32,9 milioane de lei, marcând o creştere de 26,5%.

În 2013, fondul Dinamic a obţinut un randament de 10,69%, în timp ce randamentul fondului Maximus, în acelaşi interval, a fost de 5,19%, conform certificărilor primite de la băncile depozitare ale fondurilor (BCR, respectiv BRD).

În ceea ce priveşte evoluţia activelor administrate, activele fondului Certinvest Dinamic au înregistrat o creştere de 12,6%, în cursul anului 2013.

Certinvest a luat fiinţă în anul 1994 şi are în prezent în administrare active de aproximativ 50 milioane de euro, distribuite în 16 fonduri de investiţii şi peste 200 portofolii individuale administrate. Compania a lansat primul fond fără comisioane de subscriere sau răscumpărare de pe piaţa românească (Certinvest Monetar) şi primul fond de obligaţiuni din România (Certinvest Obligaţiuni), primul fond imobiliar (Certinvest Properties RO) sau primul fond de investiţii în artă (Certinvest Artă Românească).