El a menţionat numele celor doi europarlamentari, întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă PDL este pregătit pentru alegerile parlamentare şi dacă există actuali europarlamentari care ar trebui să se afle în fruntea listei de candidaţi pentru Parlamentul European.

"Dacă mă întrebaţi pe mine personal, dintre actualii europarlamentari nu cunosc foarte bine ce au făcut alţi parlamentari europeni care sunt în provincie, avem câţiva care cred că preşedinţii de organizaţii pot aprecia ce au făcut acolo, eu vă pot spune că de la Bucureşti, pentru mine personal, foarte mulţumit sunt de ce au făcut Traian Ungureanu, Elena Băsescu în Moldova la alegerile care au fost", a spus el.

Preda a adăugat că luni se va încheia perioada în care s-au depus de către organizaţii, de către membrii de partid, propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidaţi şi în PDL se va discuta luni despre ceea ce înseamnă modelul pentru candidatură.

"PDL este interesat de toate alegerile. (...). Pentru noi orizontul de timp mai 2014 este un orizont care ne permite nouă să intrăm cu cea mai bună formulă de candidaturi. Eu cred că PDL are drepul şi are obligaţia totodată să ajute PPE în construcţia unei Europe moderne, deci noi ne propunem să luăm cât mai mulţi parlamentari, ne-am fi dorit să luăm numărul pe care îl avem acum", a arătat Preda.

Cezar Preda a mai afirmat că acest lucru trebuie să fie hotărât de partid. "Nu am hotărât încă în structuri sau nu ne-am fixat un obiectiv cuantificat în număr de mandate sau de procente", a declarat el, citat de Mediafax in editia on-line.