Chevrolet a lansat luni modelul coupe Corvette Stingray, care va fi pus în vânzare în al treilea trimestru al anului 2013, se arata intr-un comunicat al Chevrolet România, citat de Agerpres. 


Corvette Stingray 2014 este cel mai puternic model standard proiectat vreodată, având o putere estimată de 450 de cai putere (335 kW) şi un cuplu de 610 Nm. De asemenea, este cel mai performant model standard de până acum, poate accelera de la 0 la 60 km/h în mai puţin de patru secunde şi dezvoltă o acceleraţie laterală mai mare de 1g.

Potrivit producătorului, se preconizează că va fi modelul Corvette cu cel mai redus consum de carburant, depăşind valoarea de 26 mile/galon estimată pentru modelul curent. 'La fel ca modelul Sting Ray din anul 1963, cele mai bune modele Corvette întruchipau performanţa de vârf, reunind tehnologiile de vârf, designul deosebit şi plăcerea de a conduce', a declarat Mark Reuss, preşedintele General Motors pentru America de Nord.

Noul model Corvette Stingray are doar câteva lucruri în comun cu generaţia anterioară de modele Corvette. Acesta are un cadru de oţel şi un şasiu nou, un tren de rulare şi tehnologii aferente noi, precum şi un design exterior şi interior complet noi. Interiorul include materiale precum fibra de carbon autentică, aluminiul şi pielea artizanală, două tipuri de scaune noi, fiecare având un cadru din magneziu uşor ce asigură o susţinere excepţională şi ecrane configurabile pentru şofer şi infotainment, cu diagonala de opt inch fiecare.

Tehnologiile avansate de asistenţă pentru şofer includ un selector pentru modul de conducere cu cinci poziţii, ce permite personalizarea a 12 atribute ale autovehiculului în funcţie de mediul de lucru al şoferului şi o transmisie manuală nouă cu şapte trepte de viteză şi sincronizare activă a turaţiei, ce anticipează treapta de viteză selectată şi sincronizează turaţia motorului cu aceasta, pentru o comutare perfectă de fiecare dată

Noul Corvette Stingray va fi produs la uzina de asamblare GM din Bowling Green, Kentucky, ce a beneficiat de îmbunătăţiri în valoare de 131 milioane de dolari, inclusiv o investiţie de aproximativ 52 de milioane de dolari, ce permite producerea în premieră a cadrului din aluminiu la nivel intern. Fondată în 1911 în Detroit, Chevrolet este una dintre cele mai mari mărci de autovehicule din lume, cu activităţi comerciale în peste 140 de ţări şi cu vânzări de peste 4 milioane de autovehicule şi camioane pe an.