La orele 05.00 locale (8.00 GMT) incandescența vulcanului era prezentă, iar acumularea de lavă care a reapărut miercuri în craterul său s-a ridicat la suprafață, fapt ce ar putea provoca o erupție, asemeni celei care a avut loc la 3 martie, a subliniat institutul.

La acea dată peste 4.000 de persoane au fost evacuate din mai multe localități din zona care înconjoară vulcanul, în timp ce căile de acces au fost închise traficului, iar școlile au fost închise, între alte măsuri, scrie agerpres in pagina electronica.

În cursul nopții de miercuri a fost semnalată lavă la suprafața craterului, fără să se scurgă însă pe versanți a informat Sernageomin.

În acest context a fost menținut joi nivelul de alertă portocalie, care, potrivit protocolului înseamnă "erupție pe termen scurt" și a fost stabilită o zonă de restricție de 5 kilometri în jurul craterului activ.

O imagine luată miercuri de o cameră termică a detectat reapariția lacului de lavă în interiorul vulcanului Villarrica, care are o înălțime de 2.847 de metri.