Autoritatile chineze au gasit cum sa calmeze spiritele. In primul rand, au obligat cateva zeci de firme de brokeraj sa isi majoreze contributia la fondul de sustinere a pietei pana la 100 de miliarde de yuani, adica in jur de 15,7 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, Beijing a gasit, se pare, un tap ispasitor pentru turbulentele care au cuprins pietele financiare din China, cu efecte negative in intreaga lume. Wang Xiaolu, un jurnalist de la revista Caijing, a fost reţinut după recenta furtună bursieră chineză, acuzat fiind, potrivit agentiei Xinhua, ca a difuzat si raspandit informaţii false referitoare la titlurile financiare cu contracte la termen

Într-un articol publicat în iulie, Wang a afirmat că autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare analiza posibilitatea ieşirii fondurilor publice de pe piaţă. CSRC a dezminţit rapid afirmatiile ziaristului, catalogandu-l  "iresponsabil". Iar acum Wang a "marturisit" că "materialul sau a creat panică şi dezordine la Bursă, subminând serios încrederea în pieţe şi provocând pierderi uriaşe ţării şi investitorilor".

Pe de alta parte, tot Xinhua a anunţat, fara prea multe detalii insa, reţinerea unui oficial al organismului de supraveghere a pieţei chineze şi a altor patru înalţi responsabili pentru "infracţiuni" pe piaţa de capital.