Pe ansamblul saptamanii, S&P 500 a pierdut 5,8%, cel mai abrupt recul saptamanal din septembrie 2011. Dow Jones a cedat, la randul sau, 5,8%, iar Nasdaq a abandonat 6,8%. O evolutie care arata ca investitorii considera actiunile prea scumpe in contextul unei cresteri moderate a profiturilor si a unei ieftiniri accentuate a energiei.

Toti indicii sectoriali au incheiat pe rosu, cel al valorilor la energie pierzand 3,48%, cu o alunecare a titeiului american sub pragul psihologic de 40 de dolari/baril, pentru prima data din 2009. Semn al nervozitatii pietei, indicele de volatilitate CBOE a atins cea mai ridicata valoare din octombrie 2014.

"Cred ca aceasta volatilitate se va mentine cel putin pana la sfarsitul anului", a comentat Nigel Green, director general al deVere Group. "Majoritatea investitorilor pe termen lung considera insa exagerate temerile legate de o apocalipsa financiara imediata", a adaugat el.

Puternic afectata a fost actiunea Apple, penalizata de expunerea la China si care si-a accentuat pierderile, cedand 6,12%. Sectorul media a intrat, la randul lui, in degringolada, precum Netflix, care a abandonat 7,58%.