Dupa ce a refuzat o buna perioada de timp sa-si elibereze casa situata in mijlocul unei sosele, proprietarul imobilului a acceptat, in sfarsit sa plece dupa o noua oferta venita din partea autoritatilor.


Plantata in mijlocul unei autostrazi dintr-un oras aflat in estul Chinei, casa lui Lou Baogen a fost rasa de pe fata pamantului dupa ce proprietarul a acceptat sa o paraseasca. Fotografia imobilului cu cinci etaje a facut, practic, inconjurul lumii dupa ce a fost postata pe Internet si pe retelele sociale.

Lupta acestui crescator de rate a devenit un simbol al rezistentei impotriva exproprierilor foarte prost indemnizate de catre responsabilii locali care vor sa impuna proiecte de dezvoltare.

In varsta de 67 de ani, Lou Baogen si sotia lui au fost singurii care au ramas pe pozitii dintre toti locuitorii cartierului demolat pentru a elibera locul necesar constructiei unei autostrazii in jurul orasului Wenling, provincia Zhenjiang. Cei doi au refuzat numeroase propuneri si oferte de cumparare.

Intr-un final, cuplul a cedat, acceptand o compensatie de 260.000 de yuani, adica aproximativ 32.000 de dolari. Lou Baogen nu a explicat motivele care l-au determinat sa ia o astfel de hotarare. In urma cu numai cateva saptamani, el a platit ultima rata pentru casa care l-a costat, in total 600.000 de yuani, adica 79.679 de euro.