Conform acelorasi surse, tintele speciale ale respectivelor programe ar fi iPhone-urile, gadgeturile care funcţionează cu sistemul de operare Android (creat de Google), dispozitive produse de Microsoft şi televizoarele inteligente fabricate de Samsung, în încercarea de a le transforma în instrumente de supraveghere a persoanelor care le utilizează.

'Ne ingrijoreaza aceste informaţii. China se opune oricărei forme de atac informatic', a reactionat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang. "Cerem SUA să înceteze ascultările, supravegherea, spionajul şi atacurile cibernetice care vizează China şi alte ţări", a adăugat oficialul adresandu-se presei.

Potrivit WikiLeaks, reusind să exploateze vulnerabilităţi ale telefoanelor inteligente, CIA poate ocoli procedurile de criptare a mesajelor oferite de aplicaţii de mesagerie precum WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo sau Confide, interceptând comunicaţiile imediat ce sunt scrise, înainte de a fi criptate.

CIA a respins cu fermitate dezvăluirile făcute de WikiLeaks, dând asigurări că documentele publicate îi pun în pericol pe agenţii americani şi îi ajută pe inamicii SUA. China şi SUA îşi reproşează în mod constant atacuri informatice, un dosar care tensionează relaţiile bilaterale.