Apple a intrat din nou in colimatorul autoritatilor chineze. De aceasta data nu este vorba de tehnologie. Potrivit Wall Street Journal, Apple figureaza pe o lista de 198 de aplicatii si site-uri de internet care fac obiectul unei anchete pentru continut pornografic. Lista, care cuprinde in special site-uri dubioase, a fost publicata de ziarul oficial, Cotidianul poporului. Guvernul chinez a cerut Apple sa suprime de pe App Store continutul catalogat drept „obscen”.

Aparitia Apple pe respectiva lista este surprinzatoare: in ultima instanta, compania americane este recunoscuta pentru atentia acordata continutului aplicatiilor sale. David Schlesinger, directorul agentiei de analiza a mass-media Tripord Advisors, crede ca este vorba de „un mijloc suplimentar de a aminti distribuitorilor de continut cine este adevaratul patron”. In opinia lui, Apple trebuie „trebuie sa colaboreze strans cu guvernul” de la Beijing.

Nu mai departe de luna martie, Apple s-a aflat in vizorul autoritatilor chineze. La acea data, guvernul a ridicat problema serviciului dupa vanzare al societatii, acuzand compania americana ca aplica o politica diferita fata de alte tari. Tim Cook, presedintele Apple, s-a vazut nevoit sa prezente scuze publice.