Citand surse americane, a caror identitate este pastrata sub tacere, presa occidentala relateaza ca „redislocarile” de trupe in zonele de granita au inceput la mijlocul lunii trecute, procesul continuand si in momentul de fata. Conform datelor obtinute de serviciile speciale, cu precadere in provincia Liaoning se observa importante deplasari de unitati militare si artilerie grea ale armatei chineze, inclusiv brigada 109 motorizata.

Un numar impresionant de avioane de lupta survoleaza orasele de frontiera din provinciile Hubei si Liaoning, detaliaza cotidianul american Washington Post, subliniind ca, in cazul aparitiei unor conflicte in zona, aviatia va putea riposta imediat.

Aceste noi informatii legate de China survin la numai cateva ore dupa ce, in cursul diminetii de joi, armata nord-coreana a anuntat ca a primit aprobarea finala pentru declansarea de operatiuni militare impotriva Statelor Unite, inclusiv lovituri nucleare. Cu putin timp inaintea acestor declaratii, Pentagonul a anuntat, la randul lui, ca, pentru „orice eventualitate”, SUA vor deplasa un sistem de rachete balistice THAAD pe insula Guam, in Oceanul Pacific.