Prin urmare, investitori de pretutindeni vor avea acces din Hong Kong la acţiunile listate în China, ceea ce ar putea antrena tranzacţii zilnice în valoare de 3,8 miliarde de dolari. Piaţa bursieră a Chinei este evaluată la 3.900 miliarde de dolari.

Aceasta aprobare, care survine in prima zi a lucrarilor summitului APEC si dupa apelul lansat Chinei de presedintele SUA, Barack Obama, in favoarea liberalizarii pietelor, reprezintă un element important al liberalizării pieţei de capital în China, a doua mare economie mondială.

Pe de alta parte, legatura dintre pieţele bursiere din Hong Kong şi Shanghai va sprijini de asemenea tranzacţionarea yuanului în afara Chinei şi va întări rolul Hong Kong-ului de centru financiar global.

Pentru prima dată, investitorii eligibili vor tranzacţiona direct acţiuni listate la Hong Kong Stock Exchange prin intermediul bursei de la Shanghai, limita tranzacţiilor fiind de 300 miliarde de yuani (49 de miliarde de dolari), în timp ce investitorii din Hong Kong şi de peste hotare vor face tranzacţii cu acţiuni listate la bursa de la Shanghai prin intermediul bursei de la Hong Kong, limita tranzacţiilor fiind de 250 de miliarde de yuani, au anunţat autorităţile chineze de reglementare.