De asemenea, vineri, 17 octombrie 2014, a fost semnată Scrisoarea Comună privind Intenția de Realizare a Proiectului, conform acestei etape din procedura de selecție.

'Selecția investitorului a avut în vedere analiza Documentației de Intenție (experiența investitorului în proiecte similare, capacitatea financiară, gradul de aderare al Investitorului Calificat la Memorandumul privind implementarea Proiectului propus de SNN și la Strategie) și a urmat etapei de calificare, finalizată în data de 9 septembrie 2014, China General Nuclear Power Corporation fiind singura companie care a depus Documentația de Calificare', spun reprezentanții Nuclearelectrica.

Conform calendarului actualizat, următoarele etape ale procesului de selecție sunt negocierea și semnarea Memorandumului de Înțelegere privind implementarea în comun a Proiectului și negocierea Actului Constitutiv și Acordului Investitorilor ale noii Companii de proiect.

Memorandumul de Înțelegere privind implementarea în comun a Proiectului va fi supus aprobării Adunării Generale a Acționarilor SNN.

Strategia de continuare a Proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă prevede înființarea unei noi companii de proiect ('Joint-Venture') care reprezintă o societate premergătoare unui Producător Independent de Energie ('IPP'), în care Investitorul Selectat va deține cel puțin 51% din acțiuni.

Proiectul reactoarelor 3 și 4 este evaluat, momentan, la 6,45 de miliarde de euro, însă studiul de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit acest necesar de investiții va fi revizuit.