Potrivit acestor documente, cererile pentru respectivele mărci au fost depuse de avocaţii lui Donald Trump în aprilie 2016, iar aprobările au fost publicate de biroul pentru mărci înregistrate al Chinei pe 27 februarie şi 6 martie anul curent. 

Dacă nu există obiecţii, mărcile vor fi înregistrate în termen de 90 de zile. În afară de trei, toate sunt pe numele Trump. Domeniile de activitate merg de la centre balneare, saloane de masaj, cluburi de golf şi hoteluri până la firme de asigurări, financiare şi imobiliare. Vor exista şi magazine, restaurante, baruri şi servicii de gărzi de corp şi escorte marca Trump.

Reprezentanţii Organizaţiei Trump au refuzat, deocamdata, orice comentarii pe aceasta tema. In ajunul preluarii mandatului de presedinte al SUA, Trump a asigurat ca si-a transferat interesele de afaceri unu trust supervizat de unul dintre fiii săi şi de un manager al organizaţiei care îi poartă numele. Donald Trump rămâne singurul beneficiar al trustului respectiv, mentioneaza agerpres.

Senatorul democrat Ben Cardin, membru al comisiei pentru relaţii externe a Senatului SUA, a cerut Departamentului de Stat şi ministerelor comerţului şi justiţiei să informeze Congresul despre aprobările menţionate şi despre "potenţialele pericole constituţionale pe care le prezintă".