Cotidianul Beijing news scoate la lumina planul unei armate secrete chineze, chemata sa controleze retea de internet la nivel national. Potrivit unei anchete publicata la sfarsitul saptamanii de acest organ al presei oficiale chineze, este vorba de aproximativ doua milioane de persoane care nu vor face altceva decat sa trieze, cu ajutorul cuvintelor cheie si a unui program special, miliardele de mesaje postate zilnic pe retelele locale de socializare, pentru a identifica textele cele mai critice.

„Acesti politisti ai internetului” vor fi platiti din fondurile structurile de propaganda ale guvernului de la Beijing, din cele ale Partidului comunist, precum si de site-urile comerciale.

Autoritatile centrale folosesc, de asemenea, un batalion de comentatori, cu misiunea de a raspandi pe retelele sociale ideile oficiale ale partidului. Potrivit unei directive adoptata recent de puterea de la Beijing, este suficient ca un microblog catalogat ofensator sa fie vizitat de 5.000 de internauti, ca autorul lui sa fie „scos din joc”.

Beijing news informeaza, de asemenea, ca site-ul de internet al Cotidianului poporului, cea mai importanta publicatie a puterii, va organiza la mijlocul lunii octombrie impreuna cu mai multe ministere o sesiune de formare destinata „acestor analisti ai opiniei publice”.