Fortele armate chineze au efectuat o tragere de incercare a rachetei balistice intercontinentale Dong Feng 41 (DF-41), lansata de pe o platforma feroviara, scrie The Washington Free Bacon, citand serviciile americane de spionaj. Operatiunea a avut loc in vestul Chinei, in 5 decembrie.

Potrivit unui raport al Universitatii din Georgetown, in cadrul programului de control al armamentului din Asia, China a cumparat tehnologia feroviara necesara unor astfel de lansari din China, unde, in epoca sovietica, au fost elaborate rachete strategice cu lansare din trenuri.

Informatii legate de dezvoltarea de catre China a unei noi rachete balistice intercontinentale din generatia trei au aparut in iulie 2014, cand Statele Unite au publicat un raport privind tendintele din domeniul evolutiei fortelor armate si a securitatii. Documentul nota, printre altele, ca Beijing si-a imbunatatit calitatea arsenalului sau, amenintand, astfel, Washington.

Raza operationala de actiune a rachetei DF-41 este estimata intre 12.000 si 15.000 de kilometri. Racheta poate transpora pana la 10 proiectile cu tinte diferite. Dezvoltarea DF-41 ar fi un raspuns la aparitia sistemului american anti-racheta, care pun in pericol capacitatile de descurajare nucleara a Chinei.