Parcul Jiuzhaigou cuprinde trei vai care, impreuna, alcatuiesc o structura sub forma literiei "Y". Venind din sud, stramtorile Rize si Zechawa se intalnesc in centru, formand valea Shuzheng, relateaza agentia Airpano.

De-a lungul malurilor s-au creat numeroase cascade, iar zona este, pur si simplu, impanzita de lacuri de o frumusete aparte si cu o apa incredibil de curata si tranparenta.

Nici un lac nu seamana unul cu celalalt.

Exista, astfel, Lacul Lebedelor, dupa numele pasarilor care poposesc aici. Sau Lacul Ierbii, acoperit cu un "covor" complicat tesut din plante acvatice.

Lacul Panda isi trage numele din combinatia absolut fascinanta de culori albastru si verde. Iar astea nu sunt decat cateva dintre punctele de atractie ale stramtorii Shuzheng.

Tot aici poate fi intalnita Cascada de perle, o perdea de apa inalta de 28 de metri si lunga de 310 metri.

In stramtoarea Zechawa pe 7,5 kilometri se intinde Lacul lung: cel mai inalt, mai adanc (103 metri) si mai mare de pe teritoriul Parcului Jiuzhaigou. Localnicii sunt convinsi ca in adancurile lacului traiesc monstri.

Shunzheng se poate mandri, in schimb, cu cea mai frumoasa cascada din China: Nuorilang.

Apa cade de la o inaltime de 20 de metri, formand un "zid" lung de 320 de metri.

Aproape 300 de kilometri patrati din suprafata totala a Parcului este acoperita cu paduri mixte; toamna, ele se imbraca in haine de culoare galbena, caramiziu sau rosu, oferind un tablou absolut impresionant.