China va crea un fond de dezvoltare a transportului feroviar. Este una dintre masurile propuse de premierul Chinei, Li Keqiang si adoptata de guvern pentru sustinerea cresterii Produsului Intern Brut. Pentru atragerea de investitii, in cadrul proiectului vor fi emise obligatiuni. Autoritatile intentioneaza, de asemenea, sa cedeze dreptul de proprietate asupra anumitor portiuni de cale ferata orasenesti si regionale municipalitatilor si investitorilor privati.

„Pentru a te imbogati, construieste drumuri, in primul rand cai ferate”, a explicat Li, citat de agentia Bloomberg. In dezvoltarea transportului feroviar, premierul Chinei vede „o multime de avantaje”, inclusiv prin urbanizarea si imbunatatirea calitatii vietii omului. In 2013, Beijing intentioneaza sa investeasca in acest program peste 520 de miliarde de yuani (85 miliarde de dolari).

Alta masura vizeaza anularea temporare a impozitului pe valoare adaugata, precum si a impozitelor operationale pe afacerile comerciale cu vanzari lunare de sub 3.250 de dolari. Aceasta masura va intra in vigoare la inceputul lunii august, de ea urmand sa beneficieze 6 milioane de mici intreprinzatori, care inseamna zeci de milioane de angajati.

Pe de alta parte, statul a promis sa simplifice procedurile birocratice de aprobare a diferitelor proiecte si sa taie cheltuielile administrative destinate companiilor exportatoare. Vor fi, de asemenea, optimizate verificarile vamale pentru marfurile industriale.