Potrivit acestora, China nu a asteptat sa fie ales un nou presedinte in Coreea de Sud, considerand ca urmatorul sef al statului nu va schimba politica externa a tarii si nu va renunta la ajutorul militar oferit de americani. "Beijing pregateste masuri pentru neutralizarea semnalelor radarelor THAAD", au precizat interlocutorii publicatiei mentionate mai sus. 

"Vom perfectiona dispozitivele noastre inainte ca THAAD sa devina operational. Si pentru asta nu trebuie sa asteptam doua luni pana la alegerile din Coreea de Sud", au adaugat aceleasi surse. "Avem aparatura necesara. Nu trebuie decat sa o dislocam in punctul potrivit", au avertizat ele.

Potrivit South China Morning Post, China poate crea probleme in functionarea sistemelor THAAD cu ajutorul tehnologiei electromagnetice. In opinia expertilor, cel mai bun loc pentru instalarea acestor dispozitive este Peninsula Shandong, pe coasta de est a Chinei.

De asemenea, China poate trimite avioane care sa zboare la joasa altitudine in apropierea sistemelor THAAD cu scopul de a bruia semnalele transmise de acestea.