În China, cea mai mare piaţă a VW, vânzările au crescut cu 16,6% luna trecută, iar în Europa, unde grupul vinde aproximativ 40% din vehicule, s-a înregistrat un avans de 0,9%. Pe piaţa din SUA, livrările au scăzut cu 9,5% în octombrie. În primele zece luni din acest an, vânzările VW au crescut cu 2,6%, la 8,48 milioane de unităţi, grupul german estimând că livrările din acest an vor depăşi uşor nivelul înregistrat în 2015, de 9,93 milioane de vehicule.

În China, cea mai mare piaţă auto din lume, vânzările au crescut cu 11,3% în perioada ianuarie - octombrie, iar în Europa s-a înregistrat un avans de 3,3%. Pe piaţa din SUA, livrările au scăzut cu 6,4% în primele zece luni din acest an.

Îmbunătăţirea vânzărilor ar putea atenua presiunile asupra conducerii şi liderilor de sindicat privind măsuri de reducere a costurilor şi concedieri. Liderii de sindicat, care deţin aproape jumătate din locurile din Consiliul de Supervizare al VW, încearcă să evite concedieri masive la cel mai are producător auto european şi să adopte un plan de plecări voluntare, pentru a reduce forţa de muncă prin pensionări anticipate.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania, precizeaza agerpres.