Fondat cu peste 2.000 de ani in urma, sub dinastia Qin, Guilin se intinde, astazi, pe 551 kilometri patrati si numara, in 2010, aproximativ 1 milion de locuitori. In centrul orasului se inalta muntele botezat Frumusete inedita, in varstul caruia duce o scara cu 300 de trepte si unde se afla ruinele unei resedinte imperiale din dinastia Min.

Raul Li, care traverseaza intreg orasul este de o tranparenta aproape incredibila. In mijlocul raului se ridica alt munte, Valul nimicitor, strajuit, in varf, de un templu buddist. El dispune de obiecte unice, precum un clopot de 2,5 tone si o oala uriasa in care se poate pregati mancare pentru 1000 de oameni.

Imprejurimile orasului sunt, pur si simplu, magnifice: relieful carstic, caracteristic acestei zone, a desenat un peisaj extraordinar, pentru unii supranatural. In urma cu 300 de milioane de ani, cantitati enorme de calcar s-au depus pe fundul marilor care acopereau, atunci, o mare parte din sud-estul asiatic.

Pe acest pamant, care a aparut din mare acum 125 de milioane de ani, miscarile scoartei terestre, multele, foarte multele cutremure, vantul si ploile au modelat numeroase coline ascuntie, asa numitii Dinti de dragon. Cu timpul, aceasta zona arida a prin viata: au inceput sa creasca copaci micuti si foarte multa verdeata. Cand infloresc orhideele, versantii colinelor se imbraca intr-o haina multicolora, dand senzatia unei adevarate simfonii de culori.

Dar priviti aceste imagini, precum si fotografiile panoramice realizate de jurnalistii agentiei Airpano.