"China nu trebuie sa-i urmeze pe altii in problema explorarii spatiului cosmic. China trebuie sa descopere lucruri inca necunoscute. In prezent, se lucreza cu succes la finalizarea a patru sateliti spatiali. Prima seria va fi lansata pana la sfarsitul anului. Toate testele preliminare si experimentele au fost executate conform planului stabilit", au declarat responsabili ai Centrului chinez pentru studii spatiale.

Printre altele, institutia si-a propus pentru a doua jumatate a anului viitor sa plaseze pe orbita circumsterestra satelitul SJ-10, care va efectua un studiu suplimentar asupra gravitatiei, in vederea viitoarelor expeditii umane pe distante lungi.

In ceea ce priveste materia intunecata, atentia oamenilor de stiinta chinezi va viza in primul rand aspecte energetice. De mentionat ca, pana in prezent, nu exista dovezi convingatoare privind existenta acestei materii intunecate, despre care se crede că ar conţine o mare parte din masa totală a universului. Materia întunecată nu emite şi nici nu absoarbe lumina sau radiaţiile electromagnetice sau de altă natură, şi deci nu poate fi observată direct cu telescoapele.