Proiectul face parte dintr-un amplu plan de amenajare a unei „zone internationale pentru turism romantic”, proiect patronat de Seven-Star Energy Group (SSEG). Noul Titanic va fi copia fidela a originalului, realizat la scara 1:1. Adica va avea o lungime de 270 de metri, cu latime in punctul maxim, de 28 de metri.

Su Shaojun, presedintele SSEG, a recunoscut ca societatea pe care o conduce a cheltuit milioane de dolari numai pentru refacerea planului original al Titanicului. „Din cauza proastelor conditii de conservare, planul s-a rupt in bucati dupa coliziunea navei cu un iceberg, in 1912. Unele bucati au disparut, altele au necestitat o costisitoare operatiune de restaurare. Suntem convinsi ca vom putea construi o replica exacta a originalului”, a declarat el.

Potrivit afirmatiilor sale, noul Titanic „nu va fi destinat calatoriilor pe mare. Veniti din toate colturile lumii, oamenii vor avea ocazia sa redescopere viata de la bordul vasului”, a explicat Su. Constructia pachebotului cu destin tragic va incepe la sfarsitul acestui an. Potrivit unor surse apropiate proiectului, pentru ceremonia de lansare a fost invitat echipajul din filmul Titanic, de James Cameron, aparut pe ecrane in 1997.