Oferta OCBC a depăşit-o pe cea a DBS Group Holdings, care era favorită pentru preluarea operaţiunilor din Singapore şi Hong Kong ale grupului bancar britanic Barclays, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Prin această achiziţie, activele gestionate de OCBC, a doua mare bancă din Singapore, vor creşte cu o treime, la 73,3 miliarde de dolari, iar numărul bancherilor privaţi va ajunge la 400, se arată în comunicatul OCBC.

"Din punct de vedere strategic, prin această achiziţie ne extindem prezenţa în afara ţării, pe pieţele noastre de bază din Asia", a afirmat directorul general Bahren Shaari.

Tranzacţia face parte din procesul de restructurare anunţat de nou şef al Barclays, Jes Staley, în condiţiile în care şi alte bănci europene îşi regândesc strategia din Asia.

Este a doua mare achiziţie a OCBC din 2009, când a achiziţionat divizia de gestionare a averilor din Asia a grupului financiar olandez ING. Rivala sa, DBS, a cumpărat divizia asiatică de private bank a Societe Generale în 2014, scrie agerpres.