Odeon & UCI este, potrivit cotidianului citat, una cea mai mare retea europeana si una dintre cele mai mari din lume, cu exceptia Statelor Unite. Ea detine 236 de cinematografe si 2.179 de ecrane in sapte state din Europa, precum si in Brazilia. Este patronata de compania de investitii Terra Firma, care cauta cumparatori pentru o parte din salile sale incepand din 2011. Pana acum, toate incercarile au esuat.

Vue Entertainment detine 120 de cinematograge si 1.150 de ecrane in cinci tari europene si in Taiwan. Spre deosebire de Odeon & UCI, proprietarii Vue Entertainment, o compania privata de investitii Doughty Hanson & Co., nu ar avea de gand sa vanda ceva, precizeaza Wall Street Journal.

Oricum, indiferent de achizitie, compania chineza va fi propulsata printre marii jucatori de pe aceasta piata. Pe langa cele 1.000 de ecrane pe care le poseda in China, Dalian Wanda detine, de asemenea, 344 de cinematografe si 5.000 de ecrane in Statele Unite si Canada. In martie, ea a prealuat cu 2,6 miliarde de dolari compania AM Entertainment Holdings Inc., numarul doi in America de Nord.

Conducerea grupului din China a refuzat sa comenteze informatiile cotidianului american, vorbind insa cu placere despre dorinta de a se ridica la nivel mondial pe piata de divertisment si hotelier. De mentionat ca, in China, societatea poseda, in egala masura, o retea de hoteluri de cinci stele, incheind acorduri de parteneriat cu alte companii din domeniu, precum Accor, Hilton si Starwood.