Ministerul rus al economiei se pregateste sa semneze cu societati chineze un memorandum privind realizarea unui coridor de transport prin Golful Kerci, care va lega regiunea Krasnodar de Crimeea, afirma ziarul citand surse apropiate dosarului. Schita tehnica a proiectului nu a fost inca aprobata: fie va fi un pod rutier si feroviar, fie un pod si un tunel subacvatic.

Interlocutorii cotidianului Kommersant spun ca memorandumul ar putea fi semnat cu prilejul vizitei pe care presedintele Vladimir Putin o va efectua in China in a doua parte a lunii mai. Se presupune ca la finantarea proiectului vor participa China International Fund Ltd (CIF), in timp ce de lucrari se va ocupa China Railway Construction Corporation (CRCC).

CIF se pozitioneaza drept companie privata, care sustine financiar mari proiecte de infrastructura, precum cele din Angola si Guineea. CIF nu a publicat rezultatele sale financiare. CRCC, societate de stat, este considerata una dintre cele mai mari intreprinderi de constructii din lume. Realizeaza drumuri ferate si sosele, poduri si tuneluri. Compania este implicata inclusiv in proiecte in Libia si Arabia Saudita. Anul trecut, CRCC a inregistrat venituri de 93,6 miliarde de dolari, la un profit net de 1,6 miliarde de dolari.