"Este un lucru cunoscut că nu este ușor să negociezi cu companiile chineze. Anul acesta am reușit un lucru important. Am zis hai să ștergem tot ce am discutat până acum pe memorandumul de înțelegere și să încercăm oarecum să o luăm de la zero. Am reușit să identificăm clar și să ne facem și noi înțeleși față de partea chineză cam ce se poate, ce nu se poate, să încercăm să îi facem și pe ei să spună mai bine ce își doresc, așa că acum suntem în situația de a finaliza memorandumul de înțelegere și sperăm ca până la sfârșitul anului să avem și acordul de investiții finalizat, acesta însemnând că această investiție esențială pentru noi va prinde contur", a declarat Andrei Gerea.

Proiectul reactoarelor 3 și 4 era evaluat, în luna octombrie a anului trecut, la 6,45 de miliarde de euro, însă studiul de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit acest necesar de investiții va fi revizuit.

La rândul său, Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica a spus că proiectul a fost relansat în 2014 și că a ieșit din calendarul anunțat inițial, dar că este preferabilă o amânare cât timp se pot negocia termeni serioși și robuști de dezvoltare, scrie agerpres.ro.