Potrivit publicatiei China's Daily, tancul chinezilor VT-4 este cu mult peste ultimul model de tanc rusesc, Armata" din aproape toate punctele de vedere, de la mobilitate si sisteme de comanda la oferta de pret.

In opinia companiei, "Armata nu e suficient de bine pus la punct, ceea ce s-a vazut, de altfel, si la repetitia pentru parada militara din Piata Rosie", cand tancul rusilor s-a oprit brusc si a trebuit remorcat pentru a fi scos "din scena".

Norinco precizeaza ca tancul chinez "nu s-a confruntat niciodata cu astfel de probleme". In plus, adauga producatoru chinez VT-4 "dispun de un sistem de comanda a dispozitivelor de tragere de nivel mondial, pe care rusii nu l-au atins inca".

In ceea ce priveste pretul, partea chineza afirma ca Armata este nejustificat de scump, in timp ce "tancurile chineze sunt superioare din punct de vedere tehnologice si cu mult mai ieftine".

In loc de concluzie, China's Daily afirma ca, in prezent, numai producatorii de tancuri din Rusia si China sunt capabili sa ofere produse de calitate.