Pentru viitorul oras, capabil sa gazduiasca 155.000 de oameni, liderul belarus a oferit un teritoriu cu o suprafata cu 40% mai mare decat Manhattan si situat nu departe de aeroportul international Minks. Proiectul este estimat la 5 miliarde de dolari. Noul centru industrial va permite exportatorilor chinezi sa fie mai aproape de tarile membre UE si sa obtina acces direct spre Rusia si Kazahstan, care fac parte din Uniunea vamala cu Belarus.

De asemenea, partea chineza sa putea atrage forta de munca educata si cu un nivel de salarizare de 560 de dolari pe luna – jumatate din castigul mediu din Polonia. „Este un proiect unic. Nimeni nu va putea crea un parc industrial cu o asemenea infrastructura puternica nicaieri in Europa”, a comentat ambasadorul Chinei in Belarus.

Noul oras va fi construit alaturi de autostrada care face legatura intre Moscova si Berlin via Belarus si Polonia. Centrul orasului si aeroportul vor fi unite printr-o linie rapida de cale ferata, alimentata cu energie electrica de prima centrala atomica din Belarus, care costa 10 miliarde de dolari. Banii vor veni din partea Rusiei, iar unitatea va fi data in folosinta in 2018. Primele constructii ale viitorului centru industrial vor fi finalizate in 2020, etapa secunda de realizare a proiectului necesitand alti 10 ani. Companiile chineze vor beneficia de avantaje fiscale in viitorul parc industrial, mentioneaza publicatia belarusa Hartyia'97.