Potrivit documentelor, Li Qingyuen s-ar fi nascut in anul 1677, in provincia Sichuan. Oricum, el detine recordul de longevitate la oameni. Interesant este ca, in editia sa din 15 mai 1933, Time Magazine afirma ca Li Qinqyuen, medic si farmacist, specialist in combinatii de plante, spunea ca ar fi venit pe lume in 1736.

In orice caz, martorii vremii afirmau ca la etatea lui arata de 60 de ani. Un lucru este insa cert: de-a lungul vietii lui, chinezul a reusit sa se casatoreasca de 24 de ori. Toate sotiile i-au facut copii. Posibil, numarul lor trece de 180.

In 1928, Li Qingyuen a acordat un interviu cotidianului american New York TImes, in care a dezvaluit ce trebuie si ce nu trebuie facut pentru ca un om sa arate puternic si sanatos foarte multi ani.

Potrivit spuselor sale, cel mai important lucru este eliminarea din alimentatie a carnii. Toata viata lui, chinezul a fost vegetarian, dar zilnic el manca fructe de goji, orez si consuma o bautura din plante si fructe de padure, unele toxice, combinate si dozate dupa o reteta numai de el stiuta.

In plus, el practica qi qong, o gimnastica traditionala chineza si o stiinta a respiratiei, bazata pe cunoasterea si stapanirea energiei vitale. Sunt miscari lente, combinate cu exercitii respiratorii si concentrare.

De asemenea, preciza chinezul, "inima trebuie tinuta in liniste, iar somnul trebuie sa fie calm".