'Cei care aleg să studieze în Bucureşti caută proprietăţile situate cât mai central, unde preţurile chiriilor sunt între 400 şi 550 de euro la apartamentele de două camere. Pe locul doi se află locuinţele situate în apropierea staţiilor de metrou, în special cele de pe magistrala Pipera-Berceni, unde chiria costă aproximativ 500 de euro pentru trei sau chiar patru camere', a declarat Monica Răschitor, director general Silver House Invest.

Conform Silver House Invest, din cauza instabilităţii mulţi proprietari refuză să primească studenţi, preferând familii sau varianta închirierii în regim hotelier, mult mai avantajoasă, în special pentru cei cu proprietăţi situate în zone centrale.

'Bugetul lunar alocat chiriei de către un student, este, în medie, de aproximativ 90 de euro în Braşov, 100-110 euro în Constanţa, 180 euro în Cluj şi 150 euro în Bucureşti, în situaţia clasică în care apartamentul este împărţit de mai multe persoane. Aproximativ 80% dintre studenţi aleg să locuiască cu cel puţin încă un coleg, iar proprietăţile preferate sunt apartamentele de 2 sau 3 camere', a afirmat Ştefan Pop, director general CAI Imobiliare.

La rândul său, Mihaela Popa, director general Agasse Imobiliar, a menţionat că în jur de 60-70% dintre studenţi închiriază pe o perioadă medie de zece luni. 'Doar cei care au un job sau sunt implicaţi într-o relaţie cu o persoană care a terminat studiile stau mai mult într-un loc', a precizat Mihaela Popa, relateaza agerpres.