Desi consensul e relaxant si situatia asta ne convine de minune, ea are insa si un revers. Specialistii au motive sa creada ca daca ne petrecem timpul doar cu oameni care ne seamana, acest lucru ne impiedica sa crestem. Daca, insa, petrecem timp si cu oameni din afara cercului nostru, avem ocazia sa crestem pe paliere foarte importante. Iata cel putin cinci beneficii de care vei avea parte daca iti petreci timpul cu oameni diferiti de tine:

1. Creste increderea in sine si gradul de acceptare a celorlalti

Daca stam la un loc cu oameni care gandesc diferit ajungem sa ne intelegem mai bine pe noi insine. Devenim mult mai constienti de motivele pentru care am ales sa fim ceea ce suntem si de ce gandim asa cum gandim. Asta ne ajuta si sa evitam capcana de a crede ca exista doar un singur mod de a privi lucrurile. Mai mult decat atat, asa evitam tiparele de gandire de tipul noi impotriva lor; bun sau rau.

2. Actioneaza gandirea critica

Oamenii care nu ne seamana ne provoaca modul de a gandi, perceptiile si tot ceea ce consideram de la sine inteles. Altfel ne putem resemna cu o singura perspectiva asupra lucrurilor, a noastra si a prietenilor nostri. Oamenii diferiti ne ajuta sa intelegem ca mai sunt si alte perspective si toate aceste provin din propriile lor motive de a vedea lucrurile asa cum le vad. Aceasta constientizare va provoca propriile noastre perceptii atunci cand intalnim pe cineva care afirma o ceva si argumenteaza logi ceea ce sustine.

Citeste mai departe pe

http://www.cariereonline.ro/articol/cinci-motive-pentru-care-trebuie-sa-ti-petreci-timpul-cu-oameni-diferiti-de-tine