Fericitul proprietar al vilei Fleur de Lys este mai mult decat discret. De la Los Angeles Times la revista Forbes, presa americana incearca sa afle identitatea secreta a unui cumparator, capabil sa plateasca 102 milioane de dolari, adica 74,4 milioane de euro pentru aceasta locuinta de lux.

O ultima informatie afirma ca misteriosul proprietar ar fi un miliardar francez. Asa scria vineri Le Parisien. Forbes nu crede si afirma ca sunt zvonuri. Mai ales ca The Times, care a pus mana pe o copie a titlului de proprietate, dezvaluie o adresaL Milken Institute din Santa Monica, un think-tank prezidat de omul de afaceri Michael Milken. Venind cu detalii, Los Angeles Times nota ca in cadrul tranzactiei, cumparatorul a fost reprezentant de Fred Bernstein, fiul lui Michael Milken.

Dar dezvaluirea nu a avut darul de a calma spiritele. Mai ales ca purtatorul de cuvant al Milken Institute, Geoffrey Moore, s-a grabit sa dezminta informatia. „Am facut o verificare rapida si va pot spune ca nici Michael Milken, nici Milken Institute nu au cumparat proprietatea”.

Misterul a revenit, iar bogatul proprietar ramane ascuns in spatele unui paravan juridic de avocati si societati anonime, asa cum se intampla, de regula, in cazul unor astfel de achizitii de o valoare astronomica. Un lucru este sigur: vanzarea vilei a declansat o adevarata batalie pentru castigarea ei. Iar protagonisti sunt miliardari, - chinezi, francezi, americani – oameni de afaceri cu multi bani, mosternitori de intreprinderi. Toti vor sa intre in posesia proprietatii.  

Imobilul este comparat de presa americana cu un „palat francez”, el fiind construit si inspirat din castelul Vaux-le-Vicomte. Pe o suprafata de 4.000 de metri patrati, vila dispune de 12 camere, 15 bai si o sala de bal. Vechiul proprietar, fostul manechin suedez Suzanne Saperstein, a scos-o la vanzare in urma cu sapte ani, fixand un pret de 125 de milioane de dolari, adica 91 de milioane de euro.