Activele Allianz din Coreea de Sud au atras interesul unor companii chineze, cum ar fi Anbang Insurance Group şi Fosun International, care ar putea depune oferte, susţin sursele. Şi asiguratorul american Prudential Financial şi alte instituţii financiare din Coreea de Sud examinează posibilitatea preluării subsidiarei Allianz.

Un purtător de cuvânt al grupului german Allianz a refuzat să comenteze dacă operaţiunile din Coreea de Sud sunt de vânzare. Şi alţi asiguratori globali, cum ar fi ING şi Standard Chartered, şi-au redus în ultimii ani expunerea la piaţa sud-coreeană.

Allianz are operaţiuni pe 14 pieţe asiatice, însă cea mai importantă subsidiară este cea din Coreea de Sud. Săptămâna aceasta, Allianz a anunţat şi-a propus pentru acest an o ţintă de profit operaţional de 11 miliarde euro, după ce, în 2015, profitul său operaţional a înregistrat o creştere de 3,2%, până la 10,7 miliarde euro.

Veniturile totale au atins un nou maxim de 125,2 miliarde euro, în creştere cu 2,4%, iar profitul net anual a fost de 6,6 miliarde euro. În aceste condiţii, compania intenţionează să plătească un dividend de 7,30 euro pe acţiune pentru 2015, în creştere cu 6,6% faţă de 2014.

În România, compania Allianz-Ţiriac Asigurări a înregistrat venituri de 775 milioane lei din activitatea de asigurări, în primele nouă luni din 2015, în creştere cu 6,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, mentioneaza agerpres.