Alte surse sustin că şi Google, principala divizie a grupului Alphabet Inc., analizează posibiitatea lansarii unei oferte pentru achizitia operaţiunilor web ale Yahoo, în timp ce multe alte companii considerate anterior drept posibili investitori la Yahoo, printre care AT&T Inc., Comcast Corp şi Microsoft Corp., nu sunt interesate de o astfel de tranzactie.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, Verizon şi subsidiara sa AOL Inc. colaborează cu cel puţin trei bănci la oferta pentru preluarea Yahoo. Angajarea mai multor bănci este un semn că Verizon este serios cu privire la planurile sale de preluare, în condiţiile în care a anunţat încă de anul trecut că este interesat să preia o parte sau chiar toate operaţiunile Yahoo. În plus, oferta de a prelua participaţia de 35,5% din acţiunile Yahoo Japan deţinută de grupul Yahoo (evaluată la aproximativ 8,5 miliarde de dolari) ar putea plasa Verizon în faţa oricărei alte oferte.

Yahoo a fixat data de 11 aprilie drept termen limită pentru depunerea de oferte preliminare. Posibilii cumpărători trebuie să-şi prezinte ofertele, inclusiv care activele pe care speră să le preia şi la ce preţ. De asemenea, Yahoo a cerut posibililor ofertanţi să prezinte detalii cu privire la modul în care vor finanţa achiziţia, precum şi aprobările pe care vor trebui să le îndeplinească în acest scop, aminteste agerpres.