Regula generala: liderul de la Kremlin prefera sa nu dezvaluie detalii legate de viata sa privata. La 12 iulie, postul de televiziune Zvezda a publicat pe pagina sa de internet o inregistrare video de doua minute si jumatate cu vizita presedintelui Putin la manastirea Valaam, din Peninsula Karelia.

A doua zi, postul de radio Dojd a preluat o parte din respectivul filmulet, unde Putin apare coborand de la volanul unui Mercedes si deschizand usa din spate a pasagerului. Apoi, se poate vedea o persoana care ramane insa in masina, aratand ceva cu degetul.

Scena nu dureaza mai mult de 10 secunde, suficient insa pentru ca presa sa se lanseze in tot felul de speculatii legate de personajul din spatele autoturismului.

Astfel, Dojd a estimat ca misteriosul pasager ar fi o femeie, imbracata, in opinia postului Radio Svoboda intr-o rochie rosie, care a refuzat invitatia presedintelui de a parasi masina. 

Ulterior, Radio Svoboda a avansat alta ipoteza, apreciind ca, de fapt, este vorba despre un barbat, nimeni altul decat seful companiei petroliere Rosneft, Igor Secin, care ar fi avut pe genunchi, peste pantaloni negri, un obiect rosu, un fel de geanta mai mare. Mana care apare insa in filmulet este, categoric, de femeie. 

Nu trebuie uitat ca, in ajunul si dupa vizita lui Putin in Karelia, in presa s-a zvonit ca la manastirea Valaam ar fi gazduit ceremonia de cununie a presedintelui rus cu gimnasta Alina Kabaeva.