Acest tânăr, împușcat mortal de poliție în noaptea de duminică, fusese eliberat din închisoare unde a efectuat o pedeapsă pentru agresiune, cu două săptămâni înainte de atacurile calificate drept acte teroriste, a declarat ziarul danez, care a publicat o fotografie în care fața lui este clar vizibilă.

Ekstra Bladet, care nu-și citează sursa, precizează totuși că elementele cunoscute în legătură cu acest tânăr corespund celor făcute publice de anchetatori.

Poliția citează într-un comunicat fapte de violență în cazierul său judiciar. Dar, în decembrie, Omar El-Hussein a fost condamnat pentru a fi înjunghiat cu un an înainte într-o gară din Copenhaga un bărbat de 19 ani, fără niciun motiv clar.

Potrivit Ekstra Bladet, tânărul făcea parte dintr-o bandă numită Brothas din cartierul popular Noerrebro, unde a tras asupra poliției care a replicat și l-a împușcat.

Poliția nu a dat numele suspectului înaintea acestor dezvăluiri. "Este un tânăr de 22 de ani, născut în Danemarca, cunoscut de poliție pentru mai multe delicte, printre care infracțiuni la legislația privind armele și violențe. El este de asemenea cunoscut pentru legături cu bande de delincvenți", a indicat, într-un comunicat, poliția din Copenhaga, relateaza Agerpres in pagina electronica.