Cantitatea de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal şi care a fost depistată într-un magazin din Bucureşti, a fost produsă la o fabrică din Ploieşti.

 În urma alertei sanitar-veterinare, inspectorii Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova au făcut controale la respectivul producător şi au stabilit că acesta a produs 1.536 de kilograme de carne asupra căreia există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de carne de vită, a declarat pentru Mediafax şeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă.

Carnea tocată şi preparată ca mici traşi, a fost ambalată în 1.920 de caserole a câte 800 de grame şi distribuită în 36 de judeţe, printr-un cunoscut lanţ de supermarket-uri. Şeful DSVSA a precizat că, în momentul în care au ajuns în control la producătorul de mici, inspectorii sanitar-veterinari nu au mai găsit nimic din lotul suspect, însă au refăcut traseul mărfii şi au stabilit magazinele în care au ajuns caserolele cu mici.

Mihai Terecoasă a confirmat o informaţie apărută vineri în presa locală din Prahova, conform căreia soţia administratorului firmei care a produs micii suspecţi deţine o funcţie de conducere în DSVSA Prahova. Concret, soţia administratorului respectivei firme este şefa Biroului siguranţa alimentelor de origine animală din DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soţul său.

Directorul acestei instituţii a declarat că, în urma alertei alimentare, angajata a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.O cantitate de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal, a fost depistată într-un magazin din Bucureşti, a anunţat, joi, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Intre timp, peste 100 de caserole cu pastă de mici au fost retrase, vineri, de către inspectorii DSVSA Bistriţa-Năsăud, din două magazine ale aceluiaşi retailer, existând suspiciunea că ar conţine carne de cal.  "Aceste caserole sunt suspecte că ar conţine carne de cal, cel care ne-a sesizat fiind însuşi retailerul, noi nefăcând altceva decât să ridicăm aceste caserole în vederea distrugerii", a spus directorul interimar al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, Dorinel Bodolan.