Dar numele ei este cunoscut de mult timp. Sarah este fiica unei personalitati a politicii americane: Mike Huckabee, fost pastor baptist si guvernator al statului Arkansas, a candidat fara succes la primarele americane. Iar Sarah i-a fost directoare de campanie in 2016.

Intr-un interviu acordat in 2010 revistei TIme, ea declara, printre altele, ca Mike Huckabee este eroul ei politic. S-a alaturat echipei lui Donald Trump anul trecut, fiind progresiv avansata in grad, pana cand a ajuns la Casa Alba, unde, in utlmele luni, l-a inlocuit frecvent pe Sean Spicer la confruntarile cu presa.

Aflata la pupitru, fata in fata cu jurnalistii, Sarah adpopta un ton sec si nu ezita sa formuleze indoieli legate de intrebarile celor din sala sau sa evite intrebari delicate sub pretextul ca nu s-a consultat cu presedintele pe o chestiune sau alta.

In acelasi timp, ea stie sa-i reduca la tacere pe interlocutori facand referire la credinta sau evocandu-i pe cei trei copii ai sai. Asa a raspuns, spre exemplu, in mai, la o intrebare referitoare la comportamentul si limbajul presedintelui pe Twitter. "Avand credinta in suflet, nu avem decat un singur model de perfectiune, pe Dumnezeu... Nimeni nu este perfect, doar El".

Sau vineri, intrebata despre "haosul" din interiorul departamentului de comunicare, aflat in aripa de vest a Casei Albe, Sarah a declarat: "Daca vreti sa stiti ce inseamna haos, veniti dimineata la mine acasa, cand copiii alearga in toate directiile!". La fel ca tatal sau, ea recurge la umor pentru a iesi din incurcatura sau pentru a tachina presa.

"Daca presedintele s-ar plimba pe Potomac, fluviul care traverseaza Washingtonul, ziarele ar scrie ca nu stie sa inoate", a spus ea recent. Pentru moment, Sarah Sanders pare sa se bucure de o perioada de gratie, felicitata fiind inclusiv de adversari politici. "Felicitari. Suntem  intr-un clar dezacord politic, dar intotdeauna este o placere sa veti o femeie care lucreaza din greu pentru a deveni imaginea Casei Albe", a scris pe Twitter fosta directoare de comunicare a lui Barack Obama, Jen Psaki.