Koch Industries, gigantul energetic din Kansas, amplaseaza panouri publiciare din dorinta de a-si apara imaginea corporatista, pusa in pericol de tentativele democratilor de a detrona aceasta familie, sustine autorul articolului.

Intre timp, continua Caldwell, "republicanii au inceput, cu oarecare intarziere, sa faca lumina in privinta retelei care sustine Partidul democratic si a grupului sub denumirea

"In noua sa lucrare, analistul politic Darrell West, de la Brookings Institution, sustine ca, de fapt, chiar asa si este. In , el scrie ca acest grup decide politica SUA intr-o masura mult mai mare decat credem noi", noteaza Calldwell.

"Marii sponsori infiinteaza miscari politice de carton si o falsa ampla sustinere populara pentru afacerile lor", scrie FT. "Regele jocurilor de noroc, Sheldon Edelson a promovat o ampla campanie impotriva jocurilor de noroc pe internet, care i-ar fi putut afecta afacerile hoteliere", exemplifica autorul articolului.

"De regula, miliardarii sunt unanimi cand vine vorba de chestiuni sociale, cu ajutorul carora au reusit, in mare parte, sa modifice multe din aspectele scenei politice: casatoriile intre persoane de acelasi sex, imigratia, arme si droguri", continua Caldwell.

"Doua lucruri fac transforma vremurile noastre in epoca marilor bani din politica. Unu este inegalitatea, cealalta este centralizarea", constata Financial Times. "Pur si simplu, doua partide servesc in mod diferit interesele bogatilor: republicanii sunt o armata de bogati si urmasii lor, iar democratii sunt o armata de bogati si ingraditorii lor", concluzioneaza Caldwell.