Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că Ioan Rus şi Călin Popescu Tăriceanu (foto) trebuie să nu se mai "perpelească" legat de o eventuală nominalizare în fruntea Guvernului, menţionând, ironic, că se gândeşte la Adrian Năstase şi Dan Voiculescu.


El a spus că Tăriceanu a declarat că nu s-ar dezonora acceptând să fie premier şi a ţintut să îi transmită acestuia că nu s-a oferit nimeni să îl onoreze. Băsescu a mai spus că alt politician care a vorbit despre o posibilă nominalizare a fost Ioan Rus, de la Cluj.

"Domnule Rus, nu sunteţi pe lista mea scurtă, nu vă mai perpeliţi cu onororul că rămâne nereperat!", a spus Băsescu. "Oare ce ar fi dacă pe lista mea scurtă ar fi Adrian Năstase? Dar ce ar fi dacă ar fi Voiculescu? O seară bună! Deocamdată pe lista mea scurtă nu se află Călin Popescu Tăriceanu, nu se află nici Rus şi fac un test cu Adrian Năstase şi cu Dan Voiculescu", a spus Băsescu.

Preşedintele a spus că desemnarea premierului este o chestiune care va fi rezultatul consultărilor de după alegeri. "Până atunci nu fac niciun fel de scenariu. Mi-e uşor să spun cine nu poate fi desemnat, dar cine poate fi nu o să spun niciodată acum", a spus preşedintele.