"Acest gen de exercitii are un efect benefic, oprind, oarecum, timpul in loc si intarziind, astfel, ca batranetea sa puna stapanire pe mintea celor care acuza o scadere a capacitatilor fizice si intelectuale. Studiul nostru s-a bazat pe o analiza comparativa a diferitelor tipuri de exercitii fizice. Numai dansul a prezentat o ameliorare considerabla a functionarii creierului uman", a explicat doctorul Kathrin Rehfeld.

La experiment au participat voluntari a caror varsta medie a fsot de 68 de ani. Ei au fost impartiti in doua grupe. Cei din prima a primit lectii de dans (clasic, dar si modern), timp de 18 luni. Ceilalti au fost la sala de sport, unde au facut inclusiv antrenamente de abilitate si rezistenta. 

"Grupul care a dansat a avut in fiecare saptamana alt program. Permanen s-a schimbat viteza si ritmul dansurilor. Participantii au avut dificultati in special cu memorarea pasilor. Tensiunea sporea mai ales cand trebuiau indeplinite miscari fara muzica si fara ajutorul antrenorului. Obstacole care, cu timpul, au fost depasite, analizeze confirmand, la finalul experimentului, o imbunatatire a capacitatii de retinere a detaliilor", a adaugat expertul german.