„Casa de Insolvență Transilvania, coordonatorul echipei de negociere pentru vânzarea Blue Air, anunță că astăzi, 16 mai 2013, au fost depuse 2 oferte finale de preluare a business-ului Blue Air. Ofertele trebuie să fie însoțite și de dovezi de depunere a garanției solicitate de către Comisia de organizare a procedurii de vânzare. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai. Dacă toate condițiile solicitate sunt îndeplinite, Comisia de vânzare, în urma deschiderii ofertelor, va desemna un câștigator. Acest câștigător va trebui ulterior aprobat de către creditori și acționari înainte de a se face efectiv transferul business-ului”, scrie intr-un comunicat de presa transmis de Casa de Insolvență Transilvania.
Tranzactia vizeaza preluarea fondului de comert, care include brandul Blue Air, know-how-ul si platforma de vanzare, nu si activele companiei, iar licitatia porneste de la 6 milioane lei, au declarat, potrivit Mediafax, surse apropiate situatiei. Printre obligatiile cumparatorului se numara plata datoriilor legate de activitatea curenta si onorarea zborurilor deja contractate, au precizat sursele.

Casa de Insolvență Transilvania, în acord cu creditorii și investitorii interesați de Blue Air, a accelerat licitația pentru compania aviatică pentru a putea conferi companiei o stabilitate ridicată. S-a decis vânzarea business-ului Blue Air pentru a consolida poziția companiei pe piața din România, cât și pe piața europeană, și pentru a putea îmbunătăți calitatea serviciilor de transport aerian oferite pasagerilor. Casa de Insolvență Transilvania a fost coordonatorul echipei de negociere încă de la demararea procesului.

Anunțul de scoatere la vânzare a companiei Blue Air a fost făcut pe 11 aprilie 2013. Într-o primă etapă a procedurii de vânzare, echipa de negociere coordonată de Casa de Insolvență Transilvania a atras 12 investitori interesați. Dintre ofertele depuse, 9 au fost considerate eligibile. În urma procesului de evaluare și analiză a ofertelor depuse, în cursa pentru Blue Air au mai rămas 3 investitori. Doi dintre aceștia au depus astăzi ofertele finale. Compania aviatică Blue Air nu se află în nicio procedură judiciară și își desfășoară activitatea în condiții normale, conform orarului de zbor, fără ca pasagerii să fie afectați în vreun fel de procesul de vânzare.