In orice caz, Ministerul apararii al Rusiei inclina catre aceasta varianta, care va permite asigurarea unei continuitati in activitatea serviciilor speciale, asa cum a construit-o Sergun.

GRU este una dintre cele mai ermetice institutii de forta ale Rusiei, unde personalul si chiar biografiile sefilor constituie secret de stat, precizeaza Kommersant. In ultimul timp, Sergun a avut, in ultimul timp, cel putin patru adjuncti, despre care se stiu foarte putine lucruri.

Astfel, generalul Viaceslav Kondrasov a fost deja in 2011 adjunctul precedentului sef al GRU, Aleksandr Sliahturov, iar in mai anul curent a prezentat un raport privind caracteristicile rachetelor balistice din dotarea tarilor din Orientul Mijlociu.

Generalul Serghei Ghizunov a condus, pana la venirea la GRU, unitatea 85 a serviciului special. In mai 2000, pe vremea cand era atasat militar al Rusiei in Estonia, Igor Lelin avea randul de locotenent. In 2013 ajunsese deja general-maior si lucra la departamentul de cadre al armatei. In 2014 a fost transferat la GRU/

Al patrulea adjunct al lui Sergun este generalul Igor Korobov, despre care nu se stie absolut nimic. Interlocutorii ziarului Kommersant spun despre el ca este "un om serios". Poate de aceea este considerat si cel mai probabil candidat la succesiunea fostului lui sef.