Potrivit informatiilor cotidianului Washington Post, arma americana este "echivalentul digital al unei bombe", care ar putea fi declansata in cazul in care SUA vor constata o deteriorare critica a relatiilor cu autoritatile de la Kremlin. Cel care ar urma sa dea unda verde utilizarii "bombe" este succesorul lui Obama.

Autorul articolului din Washington Post noteaza, in context, ca fostul locatar de la Casa Alba a aflat despre presupusul amestec al Rusiei in alegerile americane in august anul trecut. In raportul sau, FBI sublinia, printre altele, ca presedintele Vladimir Putin personal ar fi ordinat serviciilor sale speciale sa faca zile fripte candidatului democrat, Hillary Clilnton, ajutandu-l, astfel, pe republicanul Trump.

Administratia Obama s-a gandit indelung ce masuri de raspuns sa adopte, iar cu o saptamana inainte de alegeri ar fi trimis Moscovei un avertisment oficial pe canalul destinat prevenirii unui razboi nuclear. Cotidianul afirma ca Rusia a raspuns la aceasta atentionare dupa legerile din SUA.