Potrivit acestora, Statele Unite spera ca autoritatile de la Beijing si-ar putea utiliza puterea de influenta asupra Phenianului, pentru ca convinge Coreea de Nord sa renunte la programul nuclear. Daca insa acest lucru nu se va intampla, Washington ar putea recurge la alte variante.

Spre exemplu, SUA ar putea decide amplasarea de bombe nucleare americane pe teritoriul Coreei de Sud. Se presupune ca, in acest caz, respectivele arme vor fi dislocate la baza Osan, situata la 80 de kilometri de Seul. Sursele televiziunii NBC au precizat ca administratia Trump a constatat ca 20 de ani de eforturi nu au determinat Phenianul sa renunte la ambitiile lui nucleare.

"Nu ma pronunt in favoarea unui razboi preventiv, dar consider ca amplasarea de armament nuclear ne-ar aduce mai multe plusuri decat minusuri", a explicat sursa citata.

A doua varianta propusa spre analiza presedintelui Donald Trump vizeaza, potrivit acelorasi surse, lichidarea lui Kim Jong-Un impreuna cu alti inalti functionari nord-coreeni, care controleaza programul nuclear al tarii. Fostul ambasador al SUA la Seul, Mark Lippert este de parere ca acest plan are destule neajunsuri.

In opinia diplomatului, intentiile SUA de schimbare a regimului nord-coreean ar ptuea determina China sa colaboreze cu Phenianul in directie opusa. "Intrebarea este ce se va intampla a doua zi dupa lichidare. Pentru ca in cazul nord-coreenilor este imposibil de anticipat ceva", a explicat Lippert.

Lui Trump i-a mai fost prezentata o varianta, conform careia SUA trimit in Coreea de Nord un grup de sabotori care sa scoata din uz cele mai importante structuri de infrastructura ale nord-coreenilor. De amintit ca, in noaptea de marti spre miercuri, Phenianul a lansat o noua racheta balistica in directia Marii Japoniei.